085 888 73 05 

We zorgen voor de beste zoekmachine optimalisatie voor webshops, door de perfecte landingspagina!

Landingspagina’s zoals deze scoren heel goed in zoekmachines zoals Google, dat is ook niet zo raar want er staat heel veel tekst op. En die tekst is bedoeld voor zoekmachine optimalisatie. Een landingspagina heeft ook maar 1 doel: conversie. En die conversie is vaak geen aankoop, maar een lead. Denk dan bijvoorbeeld aan potentiële klanten die meer informatie willen, een offerte aanvragen, een ebook downloaden, inschrijven voor een nieuwsbrief, etc.

Stagneert jouw online conversie?

Je bent geen seo specialist. Geen landingspagina goeroe. Geen online marketeer. Je bent gewoon een ondernemer. Een hele goede ook. Maar je agenda zit niet bommetje vol. Je hebt meer aanloop nodig. Meer reuring. Daar ga jij van vliegen. Toch? Herken je dit ook:

 

N

Je hebt te weinig online conversie en te weinig klanten

N

AdWords kost meer dan het oplevert

N

Seo marketing? Wat is seo???

N

Je webdesigner keek niet naar seo optimalisatie

N

Je weet dat je veel meer uit je website kunt halen

N

Je hoort over Google optimalisatie, maar weet niet hoe

N

Je ziet steeds een concurrent hoger in Google staan en dat frustreert je

Hoe zou het voor je zijn als je:

N

Agenda automatisch vol loopt met gave afspraken/ nieuwe klanten

N

Je webshop elke dag meer en meer geld oplevert

N

Je omzetten elke dag stijgen

N

Je kunt uitbreiden omdat je meer omzet draait en dus meer te besteden hebt

N

Er dagelijks conversies gerealiseerd worden

N

Je lachend aan je bedrijf werkt, elke dag weer

N

Je de groei kunt realiseren waar je altijd al van droomde

De hoogste conversie ratio’s krijg je met seo geoptimaliseerde Landingspagina’s

Met een landingspagina kun je meer bereiken dan je denkt. Zeker nu steeds meer mensen mobiel internetten op de momenten en plekken waar het hen uitkomt, is het belangrijk om in korte stappen (lees: weinig kliks) bij de juiste informatie te komen. Een seo optimalisatie landingspagina kan daar uitstekend bij helpen.

Wat is een landingspagina?

Er zijn 2 soorten landingspagina’s. De landingspagina met een korte inhoud, die  landingspagina is kort, krachtig en nodigt uit tot het invullen van een formulier. En je hebt de lange landingspagina. Deze landingspagina maken we om met seo marketing hoog te scoren in Google op een bepaald onderwerp. Daarna verwijs je via die landingspagina door naar de korte landingspagina waar de conversie plaats vindt.

Waarvoor is een landingpage geschikt?

Voor alle producten en diensten met een focus op nieuwe klanten waaronder:

Verkopen

Leads

Events

Acties

(Product) Lanceringen

Telefonische aanvragen

Contact aanvragen

Offerte aanvragen

Demo aanvragen

Video’s

Downloads

Nieuwsbrief inschrijvingen

Landings page vs salespage

 

Een salespage ookwel verkooppagina, heeft weer een ander doel. Op deze pagina vertel je zo veel mogelijk over je product, met het doel dat product via die pagina te verkopen. Alles is dus direct gericht op een sale. Er staat een koopknop op de pagina, en er kan direct betaald worden, bijvoorbeeld met iDeal of Paypal. Ook de tekst op een salespage is seo vriendelijk en bedoeld voor zoekmachine optimalisatie en om mensen te overtuigen om je product te kopen.

 

Landingspagina, landing page, lead page, salespage?????

 

Termen en doelen voor een pagina kunnen wisselen, maar eigenlijk doen ze allemaal hetzelfde: traffic genereren via de zoekmachines en hebben ze 1 doel: conversie. Voor de rest van de uitleg op deze pagina gebruiken we de termen door elkaar.

Wat is seo

Seo is een afkorting van Search Engine Optimization en betekent: zoekmachine optimalisatie. Met zoekmachine optimalisatie zorg je ervoor dat je hoog in Google te vinden bent. En hoe hoger je in een zoekmachine staat, hoe meer bezoekers, en dus hoe meer leads. Er doen de wildste verhalen over SEO de ronde en over hoe je hoog in Google komt. Zo zou je te pas en te onpas woorden waarop je gevonden wilt worden in je tekst moeten verwerken. De belangrijkste zoekmachine, heeft inmiddels een heel intelligent algoritme dat dat soort trucjes herkent en de site waarop dit soort SEO teksten staan zelfs strafpunten geeft. Hoog in Google scoor je vooral door natuurlijke teksten te schrijven, over 1 onderwerp en daar de belangrijkste keywords in te stoppen waar jouw doelgroep op zoekt.

Landingpage en SEA

Een landingpage wordt dus voor seo marketing doeleinden ingezet. Traffic genereer je vooral door hoog in Google te komen. Bezoekers komen dan via organische zoekresultaten op je seo website terecht. Maar, soms wil je je conversie boosten. Als je meer conversie wilt, in een korte tijd, dan zet je ook advertenties in. SEA staat voor Search Engine Advertising. Met Google AdWords kun je nog meer, vooral relevant verkeer, naar je website sturen om daar iets te doen.

De mensen die iets zoeken in Google, bijvoorbeeld een SEO specialist, zijn op zoek naar iemand die ze helpt met SEO. Als je als SEO specialist dan een advertentie op de eerste pagina in Google hebt staan (zo sta je ook hoog in Google), dan heb je niet zomaar verkeer op je site, maar juist mensen die specifiek naar jouw diensten op zoek zijn.

De meeste AdWords worden ingezet om naar een algemene homepage te gaan. De bezoeker van die homepage moet het daar dan zelf maar uitzoeken. Maar als je heel slim bent, dan stuur je het verkeer van je advertentie naar een lead page. Een pagina speciaal gemaakt om te converteren.

Online verkopen

Om via een website of salespage iets te verkopen is moeilijker dan wanneer je er live bij bent om iemand te overtuigen. Conversie is in de regel lager dan bijvoorbeeld 1-op-1 verkoopgesprekken. Maar je kunt wel veel meer mensen bereiken met je salespage dan 1-op-1. Om er dan voor te zorgen dat men ook daadwerkelijk zijn aandacht bij jouw site en product heeft, kun je diverse modellen gebruiken. Hieronder volgen er 2.

Mooi vs Effectief

Als je je website door een designer laat bouwen, dan volgt zonder uitzondering de discussie om te kiezen tussen functioneel en esthetiek. Je kunt vrij makkelijk een voorbeeld landingspagina vinden die je heel lelijk vindt. Maar waarschijnlijk is deze pagina wel heel effectief. En zo kun je ook een landingspagina voorbeeld vinden dat heel mooi is, maar minder effectief. Wij vinden dat je niet hoeft te kiezen. Je kunt heel slim omgaan met stijlelementen en effectieve elementen en toch sturen op conversie. Met A/B splittesting kun je dat meten en kiezen uit de beste elementen voor de perfecte landingspagina.

Een landingspagina kan een enorme boost geven aan jouw bedrijf. Zodanig dat je klanten naar jou komen ipv dat jij actief moet verkopen. Laat mensen een gesprek met jou aanvragen, jij hoeft ze dan alleen nog maar klant te maken. Veel makkelijker dan een koud verkoopgesprek.

085 888 73 05

2 modellen om je salespagina mee te schrijven:

AIDA

Misschien ken je de AIDA formule nog wel van school. Een model waarmee je makkelijk je teksten opbouwt. AIDA is een Engelse afkorting en staat voor:

  • Attention (Aandacht)
  • Interest (Interesse)
  • Desire (Verlangen)
  • Action (Actie)

Aandacht
Weet de aandacht van je bezoeker te trekken. Doe dat door heel persoonlijk te worden. Spreek de lezer aan op zijn of haar probleem. Een probleem dat jij kunt oplossen met je product of dienst. Door dit probleem uitvoerig op je voor seo optimalisatie geschreven pagina te behandelen weet je al snel de aandacht van je doelgroep te pakken. Iedereen die het probleem niet heeft, zul je niet aanspreken. En daar mag je best blij om zijn, want je kunt niet iedereen van dienst zijn.

Interesse
Als je de aandacht van je potentiele klant hebt, dan wek je zijn of haar interesse door te vertellen over de oplossing. Die oplossing helpt jouw bezoeker van zijn of haar probleem af.

Waarschijnlijk heeft jouw potentiele klant op 1 van deze 2 punten gezocht in Google. En als jij je landingspagina search engine optimalisation vriendelijk hebt geschreven, dan ben je met je lead page hoog in Google geëindigd.

Desire
De lezer weet nu dat zijn of haar probleem kan worden opgelost. Dat is nog geen garantie tot oplossing, maar dat maakt niet uit. De interesse is gewekt, en nu vertel je dat jij die oplossing kunt bieden. Je zegt nog niet hoe als je bijvoorbeeld coach bent, want dat komt in het coachingstraject aan de orde. Maar als je fysieke producten verkoopt, dan kun je nu wel laten zien wat het product is, wat de features zijn, wat het kan, hoe dat werkt etc. Schrijf je tekst zo dat de lezer het water in de mond heeft lopen. Hij kan nu niet anders dan tot actie over gaan.

Action
Zoals je inmiddels weet is er maar 1 actie mogelijk: de actie die leidt tot conversie. Kopen, aanvragen, offerte, deelnemen aan een event, coachsessie boeken, nieuwsbrief aanvragen of een ebook bestellen. Wat het ook is, het stuk dat je schrijft onder ‘Desire’, moet de doorslag geven.

Bouw je je landingspagina aan de hand van deze AIDA formule op, dan kun je wel een vertienvoudiging van je klantenbestand tegemoet zien.

Salespagina Model

Naast de AIDA formule die je voor elke actiegerichte tekst kunt schrijven, is er ook een speciaal salespagina model. Dit model bestaat uit 13 onderdelen waardoor het makkelijker wordt om een lange en seo gerichte tekst te schrijven.

1. Titel, probeer de titel met keywords te schrijven voor seo optimalisatie

2. “Herken je dit?“
Som hier de herkenbare, niet gewenste, situatie voor je potentiele klant op, benoem waar hij/zij staat over 5 of 10 jaar als er niets gebeurt. Dit stukje kun je heel goed optimaliseren voor zoekmachines, elk onderdeel van de opsomming bevat minstens een zoekterm.

3. “Zou het niet geweldig zijn als…. “
Zet op deze plek in je landingspagina het lijstje met de ultieme, nieuwe situatie. Dit is wat jouw ideale klant wil bereiken. Dit is het lichtpuntje aan de horizon. Ook hier is het makkelijk om seo marketing te schrijven. Elk onderdeel van het lijstje is een zoekterm.

4. Kun je bovenstaande in een video ook uitleggen? (Zet dan zowel de tekst als de video op je landingspagina). De tekst voor de zoekmachine optimalisatie, en de video voor een persoonlijke touch en tevens voor de vindbaarheid van de video op bijv Youtube.

5. ‘Dit kan ik voor je doen’ of ‘Dit kan het product voor je doen’
Jij hebt de oplossing bedacht, of jouw product bevat de oplossing. Wat is het. Leg het zo helder mogelijk uit. In dit onderdeel van je landingspagina mag je zo veel uitweiden als je wilt.

6. ‘Wie ben ik’
Waarom ben jij de expert? Waarom heb je dit bedacht? Wat is jouw passie? Wie zit er achter het product? Waarom verkoop je juist dit product? Etc. Vertel op deze plek op de landingspagina meer over jou of je bedrijf.

7. ‘Dit krijg je’
Wat zit er allemaal in het pakket? Opties, extra’s, features.

8. Is er een upsell te doen?
Vertel dan hier wat er extra bij zit.

9. ‘Wat levert het op’
Dit is een herhaling van punt 3, maar dan in realistische bewoordingen.

10. Prijzen en Call to Action (koopknop)
Vermeld de prijzen, bijvoorbeeld in een kolommen. Om conversies te verhogen kun je een van de kolommen een andere kleur geven een erbij zetten dat dat de ‘beste keus’ is. Of zet er bij dat er nog maar een x aantal stuks zijn, om de urgentie en dus de conversie te verhogen. Als het geen salespagina is, vermeld je geen prijzen maar zet je hier een formulier neer.

11. Testimonials
Vraag iedere klant om iets over jou te schrijven, pas de stukjes tekst zelf aan zodat het betere seo optimalisatie stukjes zijn.

12. Veel gestelde vragen
Benoem nog een keer alle bezwaren en beantwoord ze, dit is een mooie gelegenheid om keywords op je search engine optimalisation landingpagina te zetten.

13. Prijzen en Call to Action (koopknop)
Herhaal de prijzen of het formulier.

Landingspagina maken

Als je tekst af is, kun je de landingspagina maken. Een landingspagina maken kun je op diverse manieren doen. Let er op dat er zo min mogelijk afleiding is voor de bezoeker. Geen menu, geen sidebar, geen footer, geen knoppen of linkjes die ergens anders naartoe verwijzen. Alleen maar goede teksten en aantrekkelijke plaatjes die leiden tot de conversie. Meestal lukt het niet om in een normaal WordPress thema een ‘afleidingsvrije’ landingspagina te maken. Daarom zijn er speciale thema’s of plugins, maar ook externe (CMS onafhankelijke) tools waarmee je een prachtige landingspagina maken kunt.

Dit kan een landingspagina voor je doen

Het laat je hoger in Google scoren, zorgt voor een snelle conversie (men ziet maar 1 ding namelijk een koopknop of inschrijfformulier) en daardoor verhoogt het de omzet. Tevens heb je zelden meer teleurgestelde bezoekers. Ze krijgen immers te zien wat ze verwachtten toen ze op de advertentie klikten. Minimale bounce en happy customers.

Wat krijg je en hoe wordt de landingpage gemaakt?

Wij nemen het hele proces uit handen, jij levert wat elementen aan, zoals huisstijlkeuren en logo, en wij designen jouw hoog effectieve lead page voor jou en sluiten hem aan op je AdWords campagnes. Jij wacht rustig (of ongeduldig 😉 ) af tot de leads binnen stromen, dan mag jij aan het werk.

Je krijgt een korte landingspage gericht op leads, met een formulier om alle leads binnen te halen.

Je kunt het pakket uitbreiden met een SEO geoptimaliseerde landingspagina. Dan krijg je er een lange landingspagina bij die perfect seo geoptimaliseerd is en dus hoog in Google scoort. Met deze pagina zorg je voor veel meer gratis verkeer naar je website, een perfecte ondersteuning van je SEA campagnes.

Landingpage proces

We schakelen snel. De lead page zetten we binnen een week online, zodat hij direct leads kan genereren. Die leads worden in de loop van een korte tijd kwalitatief steeds beter. Zolang de landingspagina live staat, testen en meten we elk element dat er op staat. Werkt een andere kleur van de knop beter? Dan doen we dat, ongeacht de huisstijl, we sturen immers op effectiviteit.

 We helpen je graag met het maken van zo’n seo marketing landingspagina. Ons team heeft samen meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van seo, online marketing, lead pages, sea en conversie. We hebben een constante focus op responsive, search enging optimalisation pages. We meten, A/B testen, sturen bij en zorgen voor de beste conversies.

WALL OF FAME

Behulpzame Klantenservice

MeeGroeiGarantie

Zorgeloze hosting

Behulpzame Klantenservice

MeeGroeiGarantie

Zorgeloze hosting

Neem contact met ons op

Interesse in onze dienstverlening? Neem contact op of vul het contactformulier in

085 888 73 05

Blankenstein 265

7943 PG Meppel